KEREM EGE 1 AYLIKKEN :)


Blogumuza geç başlamamız nedeniyle aylarımızın gelişiminide yazarak takip edemedik.
Yakın zamanda 5 aylık olacak o zamana ayrı bir yazımız olacak. Minik adam 1670 gr,42 cm doğmuştu. 10 gün küvezde kalmış.10.günde evimize kavuşmuştuk. Prematüre doğması nedeniyle normal bebek kontrollerinden ayrıca testlerimizde mevcuttu.


Dipnot: Bunlardan biri ROP Muayenesi.
Prematüre Retinopatisi erken doğan bebeklerin gözlerinde görülen en önemli sağlık sorunlarından biri olarak tanımlanmaktadır. Bebeklerin gözlerindeki damarlar, bebek doğuncaya kadar gelişir. Erken doğan bebeklerde bu gelişme tamamlanmadığı için doğduktan sonra da devam eder. Prematüre bebekleri yaşatmak için yüksek konsantrasyonlarda verilen oksijen, gözdeki damarların anormal gelişmesine sebep olabilir. Bunun sonucunda ise damarlanması tamamlanmamış bebeklerin retinalarında kısaca ROP olarak anılan, Prematüre Retinopatisi hastalığı meydana gelir. Doğumdan sonra 4-6 hafta arasında mutlaka göz muayenesinin yapılması gerekmektedir.

Bu muayene her hastanede yapılmamakta olup, bildiğim kadarıyla istanbuldaki devlet hastanelerinde yapılmıyor, üniversite hastanelerinde yapılıyor. Biz Marmara üniversitesi hastanesinde yaptırdık. Tam 1 aylık iken muayenesi yapıldı. 2 kere gittik ve sükürler olsun temiz çıktı, yani göz damarları gelişmişti.

Hastaneden eve geldiğimizde kilosu 1625 gr idi.
1 Aylık kontrolumuzde kilosu 2330 gr, boy 46 cm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder