Minikler için 5 Mükemmel Besin

Ek gıdaya başlamadan önce bol bol araştırma yaptım ve hala devam ediyorum. Hangi besinlerin faydalı olduğunu, hangi besini neden yedirmek gerektiği gibi. Bilmediğim de birçok şey öğrendim, Öğrenmeye devam ediyorum. Öğrendiklerimi de sizinle paylaşmak istedim..
Miniklerimize bol vitamin olsun yedikleri.

Kefir:

Kefir, yoğurttan daha besleyicidir.Vücut tarafından daha iyi emilir.İçerisinde protein,temel mineraller,B12,B1 ve K vitamini yönünden zengindir.Kalsiyum ve magnezyum içerir böylece harika sağlıklı bir sinir sistemini oluşturur.Kolaylıkla sindirilebilen bir süt ürünü olduğu için bebekler, hamileler ve çocuklar için ideal bir içecektir.Dışardan almaktansa evdede kefir yapmak oldukça kolaydır.


-Bebeklikten ergenliğe kadar; kemiklerin ve dişlerin oluşumu ile sağlıklı dokuların ve kasların gelişiminde olumlu etkiler.
-Vücudun gelişmesi için gerekli olan vitamin, mineral ve protein desteğini sağlar.
-Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için enfeksiyonlara karşı direnci arttırır.
-Diş çürüklerini önler.
-İştah açar ve beslenmeye güçlü destek olur.
-İshale ve kabızlığa iyi gelir.
-Kansızlığı önler.Tırnakların sağlıklı kalmasını sağlar.
-Görme yeteneğini güçlendirir.
-Kesiklerin ve yaraların hızla iyileşmesini sağlar.
-Zeka gelişimine önemli katkı ve zihinsel aktiflik sağlar.
-Astım ve allarjiye karşı direnç oluşturur.
-Çocukların büyümesinde doğal koruma ve güvenli beslenme sağlayan nefis bir süt içeceğidir.
-Büyümeye güçlü destek sağlar.
-Boy uzamasına ve sağlıklı gelişime yardımcı olur.
-Ergenlik dönemine pozitif etkinlik katar.
-Hormon dengesini sağlar.

Avokado


Avokado, bir insanın ihtiyacı olan tim besin değerlerine sahip. Bebek ve çocukların beyinsel ve fiziksel gelişimleri açısından son derece faydalı doymamış yağlar, folik asit, lif, potasyum, magnezyum, kalsiyum, fosfor, lutein, A, B, C ve E vitaminleri ve demir içeriyor. Avokadonun yağ bileşimi ise anne sütününkiyle benzerlik gösteriyor. Olgun bir avokado, yumuşak, kremamsı kıvamı ve nefis tadıyla katı gıdaya geçişte bebeğe verilebilecek en iyi ilk gıdalardan biri ve 6. aydan itibaren bebeklere verilebiliyor.


Tatlı Patates

Uzmanlar tarafından bir numaralı en sağlıklı sebze ilan edilen bu sebzeyi herkes tarafından yenmeli.
Tatlı patates mükemmel bir A vitamini (beta-karotenden dolayı) kaynağı ve çok iyi bir C vitamini ve manganez kaynağıdır. Ayrıca B6 vitamini, potasyum, demir, bakır, lif ve manganez içerir.

Tatlı patateslerinizi seçmek ve depolamak için ipuçları

Tatlı patatesleri buzdolabında muhafaza etmeyin…Serin, gölgeli ve havadar bir yerde, plastik torba dışında muhafaza edin. Sıcak bir yerde bırakmayın yoksa filizlenirler.Doğru şekilde muhafaza edildikleri takdirde, tatlı patatesler 7-10 gün dayanırlar.
Pirinç unu yerine yulaf unu

Aklıma takılan sorulardan biride buydu? Pirinç ununun faydası varmıydı? Pirinç unu eskiden beri annelerimizin bebekler için mama yapmakta kullandığı ve faydalı olduğuna inandığı bir besin. Ama aslında pirinç ununun hiçbir faydası yok. Pirinç unu pirincin öğütülerek toz haline getirilmiş şeklidir.

Ayrıca, bir çok beslenme uzmanına göre de pirinç ununun hiçbir besleyiciliği yok ve sadece şişmanlık yapıyor. Sağlıklı zihinsel ve fiziksel gelişim için gerekli vitamin ve mineralleri içermiyor. Obeziteninde yaygın olduğu bir dönemde bebeğin boş kilo alması değil, değerli vitamin ve mineraller alması önemli benim için. Pirinç unu yerine yulaf unu kullanılmalı, yulaf unu faydalı besin değerleri içermektedir. Pirinç unu yerine ayrıca tam tahıllı ürünlerde tercih edilebilir.
Buğday Ruşeymi

Buğday ruşeymi, tanenin filizlendiği bölgedir. Muhteviyatında yüksek miktarda A,E ve B1 vitamini, lesitin, esansiyel yağ asitleri ve proteinler ile minerallerden çinko, manganez ve krom bulunmaktadırİçinde vücut için gerekli besin öğelerinin bir çoğunu yüksek miktarda içeren buğday ruşeymi, değerli bir maddedir. Bu maddenin % 15 oranında ekmeğe ilave edilmesi ile besin değeri yüksek, oldukça lezzetli ve iç yapısı homojen bir ekmek elde edilmiştir.

Yulaf ezmesi, yoğurt, çorbalar, kurabiyeler, pizza hamuru hatta meyve ve sebze püreleri gibi bir çok şeye katabilirsiniz. Buğday ruşeymi 8. aydan itibaren kullanılabiliyor.


2 yorum:

  1. canm ellerine sağlık.. ekleyeceğin yeni bilgileride bekliyorum..

    YanıtlaSil
  2. canm ellerine sağlık.. ekleyeceğin yeni bilgileride bekliyorum..

    YanıtlaSil