Yenidoğan Sünneti

Bebeğimin erkek olduğunu öğrenince hemen sünnet olup olmaması gerektiğini araştırmaya başladım. Birçok dr.tavsiyesi, yazısı üzerine oğlum doğar doğmaz 1 hafta içerisinde sünnet yaptırmaya karar verdik. Oğlumun erken doğması ve 1670 kg olması nedeniyle sünnet işini erteledik. Kilo alıp toparlamasını bekledik. Daha sonra 3,5 aylık olunca kilosu 4,500 - 5000 kg arası olmuştu. Artık sünnet randevusu aldık. 17.09.2015 tarihinde oğlum sünnet oldu.


Neden yenidoğan sünneti:

- Bebek bir cerrahi işlem için minik görünse de, bedenin kendini onarımı bu yaş gurubunda daha hızlı olduğundan iyileşme süreci çok kısa sürmektedir.
- Sünnet derisindeki damarlar çok küçük olduğundan belirgin kanama hemen hemen hiç görülmemektedir.
- Sünnetsiz çocukların idrar yolu enfeksiyonuna sünnetli olan çocuklara oranla 8 ila 20 kat daha fazla yakalandığı gösterilmiştir.
- Yenidoğan sünnetinin diğer bir önemi çocukta psikolojik travma oluşturmamasıdır.
- Bebeğin bezi dışında ayrı bir pansumana ihtiyaç duyulmamaktadır. Mikrop kapma veya tahriş olma riskinin daha az olması ve ilk günlerde çarpma gibi dış etkilerden güzelce korunması nedeniyle, adeta kimse çocuğun sünnet olduğunu bile anlamaz.
- Sünnet sonrası bakımı oldukça kolaydır. Sünnet işleminden iki üç saat sonra evinize gidebilirsiniz. Sünnet sonrasında antibiyotikli bir krem günde üç-beş kez penis etrafına sürülür. Yara 1 haftaya kalmaz iyileşir.


Peki biz sünnetten sonra neler yaptık?

Sünnet işlemi 7 dk civarı sürdü. Daha sonra bebeğimiz normal bir şekilde bezlendi. Dr.reçeteyi yazana kadar hastanede durduk.Daha sonra eve geldik. Eve geldiğimizde hastanede verilen ağrı kesici fitilin etkisimiydi bilinmez çok güzel bir şekilde uyudu. Sadece karnı acıktığında uyandı, karnı doğduktan sonra geri yattı.
İlk günü tahmin ettiğimden de rahat atlattık.
Bölge özel sargı bezi ile sarılmıştı ve sargı kendinden düşene kadar bir işlem yapılmayacaktı. Zaten ertesi güne sargı düştü. Daha sonra sabah akşam olmak üzere bezini açtığımızda batticon daha sonra da dr.yazdığı kremi ellerimizi değirmeden sürdük.
Başka bir işlem yapmadım. Oğlum çok hareketli olmasına rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bir haftada iyileşti.

Erken dönemde bunu oğlumda bizde rahat bir şekilde atlaşmış olduk.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder